tisdag 4 april 2017

Hallonpannacotta med lakrits

Hallonpannacotta med lakrits 4portioner á 2sp
3 Gelatinblad
1tsk vaniljarom eller vaniljpulver
1dl laktosfri mellanmjölk
3dl Yoggi mini hallon
Röd karamellfärg
14g Tyrkisk pebar (4st)
1 ask färska hallon (125g)

Lägg gelatinbladet i kallt vatten och låt stå ca 5minuter.

Värm mjölken och lägg i gelatinbladet tills dom smälter. Ta bort kastrullen från spisen och häll i vaniljaromen, karamellfärgen, yoggin och dem färska hallonen men lämna kvar 8st hallon för dekoration.

Häll upp i glas och låt stå minst 2timmar i kylen.

Krossa tyrkiska pebern med mortel om du har.

Ta fram pannacotta och toppa med hallonen och den krossade tyrkiska pebern precis innan servering


Snyggt, gott och smartpointsbilligt!!! Me like!!!

Gillar man ej laktrits kan man ta 24g vit choklad och riva över. Blir då 3sp per portion.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar