tisdag 7 mars 2017

Spröd Köttfärspaj

Receptmånad Recept nr 6

Spröd Köttfärspaj 6portioner á 11smartpoints

200g nötfärs
2msk tomatpure
1 riven morot
1 pressad vitlöksklyfta
1 finhackad gul lök
3dl krossade tomater
1msk kanel
1tsk chilipulver
2 köttbuljongtärningar

3dl supermini keso

100g smör
2dl semper glutenfria havregryn
1dl vetemjöl
1msk chiafrön
Salt efter smak

Sätt på ugnen på 200grader.
Lägg smör, havre, vetemjöl, salt och chia i en matberedare och mixa till en pajdeg. Knåda ut i en form med avtagbara kanter och förgrädda i 10min och låt sedan stå tills färsen är klar.

Stek upp färs, tomatpure, lök och morot tills färsen är brun. Häll sedan i dem krossade tomaterna, kanel, chillipulver och köttbuljongtärningarna och låt puttra i minst 15min.

Lägg i köttfärssåsen i pajformen och bred över keson och grädda sedan i 25min.

Ta fram och låt svallan något och servera sedan med en sallad och grönsaker. Ett par bitar vattenmelon i salladen passar perfekt då pajen är lite stark.

En portion kostar oss viktväktare 11sp samt innehåller
375kcal
19.7g fett
19.5g kolhydrater
varav 4.8g socker och 3g fibrer
16.7g protein




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar