måndag 20 mars 2017

Pad Thai

RECEPTMÅNAD Recept No12

Pad Thai 5 portioner á 9sp
400g kycklingfils
1 strimlad gul lök
1 finstrimlad röd chilli
1 finskivad morot
180g färska böngroddar
250g risnudlar
2 vispade ägg
1msk rapsolja
30g salta jordnötter som du grovhackar

Pad Thaisåsen
1msk fishsauce
1msk oystersauce
1msk soja
1tsk kokossocker (eller brunt socker)
Saften av en lime
1tsk riven färsk ingefära
2 pressade vitlöksklyftor


Koka risnudlarna i 4-5min och skölj av i kallt vatten. Hetta upp oljan i stekpanna och stek upp kyckling, morot, lök & chilli. När kycklingen är klar så häller du över äggen och steker upp. Sen häller du på såsen och lägger i böngroddarna och nudlarna.

Toppa med dem hackade nötterna och servera med ananas.

En stooooor portion är 9 smartpoints #viktväktarrecept





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar