onsdag 8 mars 2017

Nyttigare Risifrutti

Receptmånad Recept No 8

Detta recept är ett "gästrecept" av en tjej som jag följer på instagram. Jag gjorde själv en fejkad risifrutti förra julen med keso och Propud men denna tjej har även lagt med kvarg och det blev verkligen så gott och så mycket för så lite sp. En sats är 4sp och blir 2portioner så är bara 2sp per portion och kan varieras mycket då kan man variera vilken smak på ProPud och kvarg man väljer.

Funkar perfekt för den som mig som räknar smartpoints men även för den som räknar kcal. För den som äter LCHF så behöver man bara toppa med vispgrädde så blir det ett toppen LCHF recept.

Hon som gjort receptet heter vvmattraning på instagram och är en grym inspirationskälla.

Nyttigare Risifrutti 2portioner á 2sp
1dl Lindahls rabarber/jordgubbskvarg utan tillsatt socker
1dl ProPud vanilj
1dl supermini keso
1dl blåbär
1dl jordgubbar

Blanda keso, kvarg och propud i en skål. Varva bär med smeten och servera.

Sååååå gott!!! Har en i kylen som ska få bli min frukost imorgon.

1 portion är 2smartpoints
125kcal
1.2g fett
10g kh
varav 9g socker (från bären) och 1.9g fibrer
16.5g protein


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar