fredag 10 mars 2017

Nyttig chokladkaka med vispgrädde

Receptmånad Recept No 9

Nyttig chokladkaka med vispgrädde 3portioner á 6sp

1banan
1dl semper glutenfria havregryn
1 ägg
0.5dl choklad ProPud (kan uteslutas)
Vaniljpulver efter smak
1msk kakao
1tsk bakpulver
1msk Barebells Hazelnut cream
1st hackad Barebells Proteinbar Cashew & Caramel
15g vispad grädde (kan bytas ut mot 1dl lättglass)

Lägg ner banan, havregryn, ägg, pro pud, vaniljpulver, bakpulver och kakao i en skål och stavmina till en smet. Lägg smeten i en matlåda och "baka" i micron i 3min. Vänd kakan upp och er på ett fat och låt svalna. Bred sedan över hazelnut cremen och strö över den hackade proteinbaren.

Servera med vispad grädde. Är ca 2msk vispad grädde per portion.

En portion ger 6sp
194 kcal
9.5g fett
13.5g kolhydrater
varav 1.9g socker och 3.5g fibrer
13.5g protein

Utan grädde är den 5sp per portion enligt receptet.
Den är dock väldigt mättande så vill man göra 6 portioner á 3sp (inkl grädde) så funkar det med och vill man bara göra kakan utan hazelnutcreme, hackad proteinbar och grädde så är den 7sp för hela kakan.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar