tisdag 28 mars 2017

Kvargsåser

RECEPTMÅNAD Recept No25

Kvargsåser

Kommer här lägga upp flera olika såser med kvarg som bas. Listan kommer hela tiden att byggas på ju fler såser jag gör. Sp beror på hur mkt sås man vill ha. Kvargen jag använder är Lindahls naturella lättkvarg.

Het ajvarsås 1sp (jättegod i kycklingrulle)
2msk ajvar
2msk naturell lättkvarg 

Currysås 1sp
4msk naturell lättkvarg 
2tsk curry

Hamburgedressing 2sp
0.75dl naturell lättkvarg
0.5msk tomatpure
1tsk grillkrydda
1msk bostongurka 
0.5dl finhackad rödlök

Tzatziki 1sp
0.75dl naturell lättkvarg
1dl riven gurka som du pressat ut vattnet från
0.5 pressad vitlök
Salt & peppar

Bearnaisesås 4sp (Räcker till 4portioner så 1sp per portion)
1 schalottenlök
2 msk rödvinsvinäger
2msk vatten
1 äggula
1kryddmått salt
1kryddmått vitpeppar
2msk dragon (färsk eller torkad)
2msk persilja (färsk eller torkad)
2dl naturell kvarg (jag använde lindahls)

Finhacka schalottenlöken och lägg i liten kastrull tillsammans med rödvinsvinägern och vattnet. Koka upp och låt vätskan reducera till hälften. Sila bort löken och häll vätskan i en skål. Lägg i  salt, vitpeppar, persilja och dragonkryddan. Låt stå ett par minuter. Blanda i äggulan och sedan kvargen. Låt stå. Använd färsk dragon och persilja för en lyxigare känsla!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar