måndag 27 mars 2017

Hamburgertallrik

RECEPTMÅNAD Recept No23

Hamburgertallrik 4portioner á 11sp

Hamburgaren
400g nötfärs
1 pressad vitlöksklyfta
1tsk chilipulver
Salt & peppar

Hamburgerbröd från Korvbrödsbagaren. Dom fiberrika.
Ruccola

Dressingen
0.75 dl lättkvarg naturell (jag använde Lindahls)
0.5 msk tomatpure
1tsk grillkrydda
1msk bostongurka
0.5 liten finhackad rödlök


Marinerade grönsaker
200g färsk broccoli
1 stor morot
2tsk riven färsk ingefära
Riven skal och juice från 1 lime
4tsk olivolja
0.5tsk salt

Börja med att blanda ihop färsen med alla kryddor och forma till fyra platta hamburgare och lägg dom på en tallrik. Har du kolgrill så kan du sätta igång elden där.

Skiva sen broccoli och morot tunt och använd hela broccolin, även stammen. Lägg dom i en plastpåse tillsammans med ingefäran, skalet och juicen från lime, olivoljan och saltet och skaka runt. Låt det sedan ligga kvar där och marineras.

Har du gasolgrill så kan du sätta på den nu.

Nu är det dags att börja med dressingen. Hämta en skål, lägg i alla ingredienser och blanda. Klart!

Nu kan du börja grilla hamburgarna.

Dags att servera. Hamburgaren består av hamburgerbröd, ruccola, hamburgare, dressing och hamburgerbröd. Serveras med marinerade grönsaker och gärna ett stort glas Cola Zero med is och citron.

För oss viktväktare så kostar denna hamburgertallrik 11 smartpoints #viktväktarrecept



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar