lördag 4 mars 2017

Bärpaj med vaniljkvarg 4sp

Receptmånad Recept nr 3

Bärpaj med vaniljkvarg 4portioner á 4sp

1 tärnat äpple
2dl hallon
3dl blåbär
1dl semper glutenfria havregryn
2tsk honung
2msk vatten
25g smör
2tsk florsocker
4dl vaniljkvarg utan tillsatt socker

Sätt på ugnen på 175g
Lägg äpple, hallon och blåbär i en pajform.
Ta en skål och lägg i havregryn, honung, vatten och smör. Blanda ihop till en smuldeg och strö över bären. Grädda i ugnen tills bären är varma och mjuka, ca 15min.

Ta fram pajen och låt den svalna något. Pudra sedan över florsockret och servera med vaniljkvarg


Värden per portion är för oss viktväktare 4sp
170kcal
1.3g fett
21g kolhydrater
varav 14g socker och 3.6g fibrer
12.8g protein








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar