måndag 2 september 2013

Äppelkaka

Äppelkaka
Hela kakan är 34pp så delar du i 12bitar så blir en bit á 3pp. 

25g smör
1dl råsocker
2ägg
2dl vetemjöl
2tsk bakpulver 
1tsk vaniljsocker
1dl vaniljyoghurt
1 äpple
Kanel
2msk mandelmjöl 

Sätt på ugnen på 200 grader. Smält smöret och vispa i sockret och äggen. Lägg i mjöl, kanel, bakpulver och vaniljsocker och vispa ihop. Häll ner vaniljyoghurten och rör om. Lägg smeten i en rund springform. Skär äpplet i bitar och lägg på smeten i formen och toppa med kanel och mandelmjöl. 

Ställ in kakan och låt gräddas tills den fått färg, tar ca 20-25min.

Servera med vaniljsås, glass eller vaniljkesella och glöm ej räkna pp för det du väljer. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar