onsdag 19 juni 2013

Fläskfilégryta

Till middag ikväll blev det "fredagsgryta" ut Viktväktarnas kokbok Grytor och gratänger och den var gryyyyym!!!!!! Orginalreceptet är med lägre fetthalt på fraichen än den jag använder.


Fläskfilégryta
4portioner á 13pp

600g putsad fläskfilé
1 paket bacon
1 röd lök
1 klyfta vitlök
100g champinjoner
2msk soja
1msk kalvfond
1 tsk persillade
2dl vatten
1dl crème fraîche 15%

800g potatis
4tsk olivolja
Flingsalt

Sätt på ugnen på 180grader. Klyfta potatisen och lägg på plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och strö över flingsalt. Ställ in i ugnen i ca 20min.

Strimla baconet och knapperstek, lägg sedan baconet på hushållspapper medans du börjar med fläskfilén. Strimla filén och bryn med skivad champinjon, röd lök och finhackad vitlök. Häll sedan på soja och låt köttet få färg. Sen på med persillade, kalvfond och vattnet och låt puttra i ca 10min sen lägger du i fraîche och baconet och låter det värmas upp. Servera med potatisen och en fräsch sallad.

Yuuuuuuummieeeee


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar