tisdag 26 februari 2013

Bagels

Bagels 4pp/st
En sats ger 14 små bagels

1pkt jäst
2.5 dl vatten
2 msk mörk sirap
1tsk salt
1ägg
6 dl vetemjöl
1dl krusakli
1dl linfrön
3dl fullkorns dinkelmjöl
Vatten i stor kastrull att koka i
1msk salt till det kokande vattnet
1 vispat ägg
1msk sesamfrön

Sätt ugnen på 200 grader.
Smula jästen i en skål och häll i 2.5dl ljummet vatten. Blanda i sirap, salt och 1ägg. Rör sedan i mjöler, krusakli och linfrön lite i taget tills det blir en smidig deg. Låt jäsa i 30min. Dela sedan upp i 14 bitar och gör en boll som du gör en hål i mitten på så det blir en bagelform. Koka upp vattnet i kastrullen och häll i 1msk salt. Lägg i ett par bagels i taget och låt ligga i ca 1min. Lägg sedan på plåt med bakplåtspapper och pensla över med det vispade ägget och strö på sesamfrön. Grädda i ugn i 10min.

Yuuuummieeeee






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar