lördag 2 juni 2012

LCHF Foccacia

Åhhhh vad gott detta blev!!!!!

Orginalreceptet är Annika Rognebys och går att variera i en oändlighet.

Foccacia

4ägg
200g cream cheese
100g smält smör
2dl mandelmjöl
2msk fiberhusk
1tsk salt
1,5tsk bakpulver
200g fetaost
0.5 liten röd lök
Några färska basilikablad
Havssalt
Olivolja

Sätt på ugnen på 200grader.
Vispa äggen pösiga med elvisp. Lägg sedan i cream cheese och vispa ihop till en smet och häll i det smälta smöret. Sen lägger du i alla torra ingredienser och vispar ihop. Häll ut smeten i en form på ca 17*30cm. Skär fetaosten i bitar och rödlöken i skivor och tryck ner i smeten. Tryck även ner basilikabladen och ringla över olivolja. Toppa med havsalt och ställ in i mitten av ugnen i ca 25min.




2 kommentarer:

  1. Så gooottttt!!! Mums! Tack mitt hjärta!

    SvaraRadera
  2. Oj, denna ska jag baka imorgon! :)

    SvaraRadera