söndag 3 juni 2012

LCHF Chokladmuffins med skumtopp

Idag har jag varit på bakhumör och det blev goda chokladmuffins med skumtopp men jag gillade dem som chokladmuffins utan topp mer :) Sen har jag försökt att få till munkar men det försöket gick inge bra och då försökte jag med tre olika varianter innan jag gav upp. Här kommer muffinsreceptet iallfall...

Chokladmuffins med skumtopp 12st

Muffins
2ägg
0.75dl ICA Stevia strö
85g smält smör
1dl fraiche
1dl grädde
1dl mandelmjöl
0.5dl kokosmjöl
0.5 msk fiber husk
2tsk bakpulver
3msk kakao
0.5tsk vaniljpulver

Skumtoppen
2äggvitor
0.5dl ICA Stevia strö
1 droppe ättika
0.5krm vaniljpulver
100g mörk choklad

Sätt på ugnen på 175grader.
Börja med muffinsarna och vispa ägg och sötning med elvisp. Häll sedan i det smälta smöret, fraichen och grädden och vispa. Häll sedan i resten av ingredienserna och vispa. Lägg i smeten med hjälp av skedar i 12 muffinsformar och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20min. Låt svallna.

Vispa äggvitor, sötning, ättikasprit och vanilj för hand i ca 1min sen tar du skålen över ett vattenbad och vispar tills smeten blir maränglik. Du ska tydligt se spåren av vispen i smeten. Sen tar du bort skålen från vattenbadet och vispar smeten med handvisp tills den stelat och svalnat.

Använd sprits och spritsa skummet över muffinsen och låt stå i kyl i ett par timmar.

Sen smälter du den mörka chokladen och doppar muffinsen i den eller häll chokladen över skummet försiktigt. Detta kan vara lite trixigt men går om man inte ger sig. Ställ in i kyl och låt chokladen stelna.

Mumsa på!!

Nästa gång jag gör dessa så kommer jag skippa toppen och bara ha dom som chokladmuffins!! Jättegod muffins!!!!


1 kommentar: