fredag 2 mars 2012

Lite bak tips

Här kommer lite baktips som hjälper till att få till en godare smak :)

  • Sukrin melis är mildare och godare i smaken är strö. Sukrin har en "isig" smak som man får bort om man blandar det med stevia

  • Fiber husk har en speciel smak som man får bort med cream cheese

  • Bakerix har oxå en speciell smak som man brukar mildra om man använder riven ost i smeten

  • Allt man bakar som innehåller kokosmjöl blir oftast godare om man äter det dagen efter

  • För att likna vetemjölsbak mest tycker jag att en blandning av mandelmjöl och kokosmjöl blir bäst. Det godaste mandelmjöl enligt mig är Stelltons och det finns på Coop och Citygross här i Haninge. Dom har även börjat med ett kokosmjöl men det har jag inte provat ännu.

Det var lite tips iallafall för bakandet :) Ikväll blir det inget bakande här hemma men bär och vispad grädde blir det! Mumma vad gott!!!!

Något jag vill prova att göra i helgen är mozartkulor med nougat i mitten, sen mandelmassa över och rulla i choklad :)

2 kommentarer:

  1. Bra förklarat ang baktipsen!
    Har också funderat över de där "mozartkulorna", tänkte också testa ngn dag ..
    Ha en härlig fredagkväll!

    =)

    SvaraRadera
  2. ser fram emot recept på Mozartkulorna! :)
    kram
    Lana

    SvaraRadera