söndag 18 mars 2012

LCHF Falsk morotskaka

Falsk morotskaka 8-10 bitar

Kakan
3 stora ägg (tar du mindre ägg kan du öka grädden till 1dl)
1dl sukrin mellis
0.5krm stevia eller 1tsk flytande hermasetas
1.5 dl mandelmjöl
2msk kokosmjöl
2tsk bakpulver
1krm vaniljpulver
1msk kanel
0,75 dl grädde
75g smält smör

Frosting
60g mjukt smör
100g cream cheese
0,5dl sukrin melis
1/4krm stevia eller 0,5tsk flytande hermasetas
Några droppar citronsaft

Sätt på ugnen på 175grader. Vispa ägg och sötningsmedel med handvisp. Lägg sedan i alla ingredienser och rör om. Häll i smeten i en rund form (diameter 22cm) med avtagningsbara kanter. Grädda i 18-20min och låt sen svalna.

Ta alla ingredienserna till frostingen och vispa med elvisp tills den blir slät. Bred sedan över frosting på kakan och låt stå i kyl i ca 20min sen är det bara att njuuta!!

4 kommentarer:

  1. Hej Ellinor ..
    Sitter här och kollar dina fina bakverk .. Jag ska göra fika och ta med till jobbet på torsdag. Det är bara jag som är LCHF:are men tänkte ändå bjuda på ngt som även jag då kan äta. Vad skulle du göra om du skulle baka till icke-LCHF:are .. ngt som känns lite som "vanligt" .. Är kul att "visa" dem att även LCHF kan ha goda bakverk ..
    Jag har tidigare bjudit dem på dina semlor och dem gillade de ..

    = )

    SvaraRadera
  2. hej. gårdet att lägga vanlig kokos i kakan istället för kokosmjöl..tänkte fixa den här ikväll men har inget kokosmjöl :) gjorde din smörgåstårta igår och den var super :))

    SvaraRadera