lördag 18 februari 2012

LCHF Chicken Nuggets

Receptet finns hos underbara Åse men även i Monuiqes nya kokobok. Jag gjorde nästan exakt som receptet. Så här gjorde jag...

Chicken Nuggets

4 stora kycklingfileér
1 påse fläsksvålar
2 vispade ägg i skål
Rejält med grillkrydda (Glutamat och sockerfri finns på Öob (Kryddhuset) och Coop (Borggårdens))
Rapsolja eller kokosolja att fritera eller steka i (Jag friterade i fritös)

Värm ut fritös eller olja o kastrull. Mixa ner fläslsvålarna i mixer tillsammans med grillkryddan, mixa ordentligt så det är helt smuligt. Skär kycklingen i bitar och doppa först i dem vispade äggen och rulla sen runt bitarna i fläsksvålsmjölet. Fritera och njut med god dippsås. Bra grund för kall sås/dipp är hälften creme fraiche och hälften majonäs och sen tar du bara den krydda du gillar curry, vitlök, chilli...

Alltså dom här är mycket godare än McDonalds Nuggets!!! Dessa har KFC kvalité i smaken och det tycker även tjejerna här hemma som är 7 och 13år!!! Ni bara måste prova!!! Fläsksvålar luktar inge gott men när man har mixat dom med rejält av grillkrydda så försvinner lukten helt.



2 kommentarer:

  1. Ser ju gott ut, men vad är KFC förkortning på?

    Kanske man kan använda mandelmjöl ist för fläsksvålarna. Vad tror du om det?

    Kram Eva

    SvaraRadera
  2. Kentucky fried chicken

    SvaraRadera